Κόκαλο καμήλας, ξύλο εβένου, κέρατο διαφόρων ζώων, άλλα υλικά...

Για την δημιουργία ενός κομπολογιού μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιοδήποτε υλικό που μπορεί να σμιλευτεί και να σχηματίσει ομοιόμορφες χάντρες.

Το κόκαλο καμήλας είναι ένα από τα παλαιότερα υλικά που χρησιμοποιούνταν συχνά για την δημιουργία χαντρών. Το κατάλευκο χρώμα του κάνει τα κομπολόγια από κόκαλο καμήλας να ξεχωρίζουν ανάμεσα στα υπόλοιπα, ενώ ο λεπτός ήχος τους είναι πάντα διακριτικός. Θεωρούνται ότι είναι από τα πιο ανθεκτικά κομπολόγια.

Τα κομπολόγια από ξύλο εβένου έχουν ένα χαρακτηριστικό μαύροχρώμα με πιο ανοιχτόχρωμα «νερά» που δημιουργούν όμορφους σχηματισμούς. Χαρακτηρίζονται από τον καθαρόδυνατό ήχο τους.

Χάντρες για κομπολόγια δημιουργούνται επίσης απότη σμίλευσητου κεράτου διαφόρων ζώων, όπως του βούβαλου, του ταύρου ή του τράγου. Στις ανατολικές χώρες οι χάντρες από κέρατο βούβαλου ήταύρου πιστεύεται ότι φέρνουν καλή τύχη, διότι τα συγκεκριμένα ζώα θεωρούνται ιερά.Τα χρώματά τους είναι συνήθως ζεστά και απαλά και αναλόγως το είδος τους κυμαίνονται στις αποχρώσεις του καφέ και του κόκκινου.

Οι επιλογές του υλικού κατασκευής ενός κομπολογιού είναιαπεριόριστες. Κατά καιρούς βρίσκουμε στα ταξίδια μας μοναδικά κομπολόγια από ιδιαίτερα υλικά όπως για παράδειγμα κουκούτσια τροπικών καρπών ή φρούτων κ.α.


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα ανωτέρω κομπολόγια, επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικώς ή με email.

 
 
Copyright © 2008-2013 House of Amber - All Rights Reserved.